Footbalance zolen

Footbalance: voor een evenwichtige houding en gezonde voet functie

footbalance

Footbalance: inlegzolen op maat

Meer dan 75% van de bevolking heeft een verkeerde uitlijning, zoals overpronatie of onderpronatie. De effecten hiervan kunnen door het hele lichaam gevoeld worden, of het nu gaat om spier- en gewrichtspijn of meer ernstige klachten. De zolen van Footbalance worden op maat gegoten en geven een goede ondersteuning van de bogen in de neutrale positie. Zo krijg je een evenwichtige houding en gezonde voet functie.

Footbalance: zolen op maat

Meer dan 75% van de bevolking heeft een verkeerde voet uitlijning, zoals overpronatie of onderpronantie. De zolen van Footbalance zorgen voor een evenwichtige houding en gezonde voet functie. Bij Beter in Beweging kan u een persoonlijke voetanalyse laten maken en indien nodig, op basis waarvan we dan direct op maat gemaakte inlegzolen van Footbalance voor je maken. Bel ons nu voor een afspraak: 0299-641521 / 06-30201062, of stuur een maitje naar: info@beterinbeweging.com

Hoe werkt FootBalance?

Stap 1: Analyse van de stand van de enkels.

Overpronatie
Overpronatie
Wanneer de voet te ver naar binnen rolt, wordt het gewicht ongelijk verdeeld. Een van de meest voorkomende voetafwijkingen.
.
Onderpronatie

Onderpronatie
Wanneer de voet naar de buitenkant leunt. Het gewicht wordt langs de buitenkant verdeeld. Ook bekend als onderpronatie, vermindert supinatie het natuurlijke schokabsorberende vermogen van het lichaam.

Neutrale stand

Neutrale stand
Voet en enkel behouden een rechte lijn. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld over de voet en de hiel.

Stap 2: Analyse van de stand van de voeten.
Met voetbogen bedoelen we de mediale longitudinale boog die de ruimte tussen de hiel naar de bal van de voet overspant. De belangrijkste functie is het lichaamsgewicht te verdelen en de schokken te absorberen.

Ingestorte voetboog
Degenen die een ingestort voetboog hebben overproneren hoogstwaarschijnlijk. Dit kan leiden tot een slechte voetfunctie. Instabiliteit of slechte schokabsorptie kan leiden tot pijn en toenemende gevoeligheid voor verwondingen. Deze problemen kunnen worden opgelost met de juiste ondersteuning van de voetboog met dynamische FootBalance inlegzolen welke op maat gevormd worden.

Lage voetboog
Lage voetbogen kunnen leiden tot een overmatige beweging van de voet, instabiliteit of slechte schokabsorptie. FootBalance inlegzolen op maat kunnen helpen door de voetbogen op de juiste manier te ondersteunen, door dynamisch activering, om zo te voorkomen dat ze verder inzakken.

Normale voetboog
Een normaal voetboog is over het algemeen goed in het absorberen van schokken, maar er is nog steeds een kans op overpronatie, vooral als je voetbogen verschillen van de rechter- en linkervoet. FootBalance Inlegzolen op maat zijn individueel aan elke voet gevormd, wat bijdraagt ​​aan het behoud van gezonde bogen en ondersteuning.

Hoge voetboog
Een voet met een hoge boog is vaak te rigide / inflexibel waardoor de supinatie tijdens het lopen en rennen toeneemt. Dit resulteert in een slechte schokabsorptie, waarvan een groot deel wordt overgebracht in het been, de heup en de rug. FootBalance Inlegzolen op maat zijn dynamisch (ze buigen) en bieden superieure demping, verbeterde schokabsorptie en een diepe hielbeker, die je voet bij normaal proneren helpt.

Stap 3: De Footbalance inlegzolen op maat aanmeten
Je voeten worden op de verwarmde zolen op een speciaal kussen gezet, waardoor de zolen in de juiste vorm om de voeten gevormd worden. Onze specialist controleert of de voeten op de zolen stabiel staan en zet de voet in een neutrale stand.

Stap 4: nadat de zolen zijn afgekoeld zijn deze gebruiksklaar om in de schoenen te plaatsen.

De zolen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.