Lasertherapie

Over High Power Laser Therapie

Wat doet Laser in ons lichaam?
In cellen in het menselijk lichaam bevinden zich onder andere mitochondriën. Dit zijn structuren die de energiehuishouding binnen de cel regelen. Activering d.m.v. laserlicht zorgt ervoor dat er uiteindelijk meer energie beschikbaar komt waardoor de cel actiever wordt. Hierdoor wordt de celfunctie aangezet, met name de celpomp wordt geactiveerd, waardoor zure afvalproducten uit de cel verwijderd worden en celherstel aangezet wordt. Dit gehele proces noemen we biostimulatie.

Waar High Level Lasers voorheen enkel ingezet konden worden in chirurgie is nu door de ontwikkeling van een speciaal biostimulatiehandstuk de snijdende functie opgeheven en is er een zeer krachtige therapeutische laser ontstaan met een penetratie van centimeters. In tegenstelling tot de bekende Low Level Laser Therapie die slechts een penetratie van enkele millimeters heeft.

Het zuivere licht van de High Level Lasers veroorzaakt, evidence based,fotochemische reacties (niet thermisch!) in de cellen. High Level Laser licht fotonen worden geabsorbeerd door antenne-pigmenten (chromoforen) binnen de cellen. Dit leidt tot verhoogde productie van cellulaire energie (ATP), dat leidt tot een normalisering van de celfunctie, en genezing. High Level Laser Therapie geeft een revolutionaire, directe pijnbestrijding, in 95% procent van de gevallen is de patiënt binnen een paar minuten volledig pijnvrij en kan een eventuele vervolgbehandeling plaatsvinden. Acute situaties waar behandeling vereist is maar zeer pijnlijk voor de patiënt kunnen zo eenvoudig(er) plaatsvinden. De High Level Laser Therapie (HPLT) heeft het meeste effect in gebieden van het lichaam waar de cellen onder stress staan; met wonderbaarlijk en vaak ook snel herstel

Verschillende klachten of aandoeningen hebben baat bij een behandeling met laserlicht.

Een greep uit de behandelingen:

whiplash
hoofdpijn
peesontsteking (tendinitis)
verrekking en verstuiking
tenniselleboog en golferselleboog
RSI / CANS
carpaal tunnel syndroom (CTS)
ziekte van de Quervain (peesschedeontsteking bij de duim)
overbelastingsklachten
lage rugklachten
bulging disc en hernia
slijmbeursontsteking (bursitis)
gewrichtsontsteking (osteoarthritis)
iliotibialis syndroom
jumpers knie / springersknie
meniscus klachten
hielspoor / fascitis plantaris

Evidence Based!

Alhoewel High Level Laser Therapie nog een relatief jonge behandeling is zijn er voldoende onderzoeken die de opmerkelijke resultaten van HPLT bevestigen. .

Patiënt tevredenheid

Patiënten, behandeld met de High Power Laser, geven een hoge waardering aan de behandelresultaten. Door de onmiddellijke pijndemping en snelle genezing.